News

Met de Christophorus-app kun je nog dieper in de wereld van Porsche duiken.

   

Nieuw in de shop: hoogwaardige zeefdrukken in een set van twee

In 1960 creëerde de fotograaf Hans Truöl een onvergetelijk werk: de alpineskiër Egon Zimmermann sprong op de Oostenrijkse Flexenpass over een Porsche 356. In 2021 reconstrueerde Porsche de foto met Aksel Lund Svindal op de Timmelsjoch. Het voertuig: een Taycan Turbo. Christophorus deed in uitgave 400 uitvoerig verslag over de herdruk. De historische en de nieuwe afbeelding zijn er nu als gecertificeerde en opeenvolgend genummerde zeefdrukken. De 840 × 630 millimeter grote werken met passe-partout en houten lijst van ahorn zijn verkrijgbaar in de shop op shop.porsche.com – en tot 300 exemplaren gelimiteerd.

Een Pixar-Porsche voor het goede doel

In de Pixar-film Cars werd hij een ster en nu wordt hij werkelijkheid: de 911 met de naam Sally Carrera. Naar aanleiding van de 20e verjaardag wekt een team van de Pixar Animation Studios samen met de Porsche Exclusive Manufaktur uit Stuttgart het personage tot leven. Het unicaat, dat is toegelaten tot de openbare weg, wordt in Zuffenhausen geproduceerd en daarna bij RM Sotheby’s geveild. De opbrengst gaat naar de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties en de liefdadigheidsorganisatie Girls Inc.

Virtuele influencers fungeren als merkambassadeurs

Virtuele influencers, zoals de hier afgebeelde ‘Ayayi’ uit het huis iMaker, zijn in China al een vast onderdeel van de socialmediawereld. In 2021 bedroeg de omzet met de avatars daar ongeveer 860 miljoen euro. Prognoses van het adviesbureau iMedia Research spreken van 2,3 miljard euro in 2023. Nu breidt het succes zich uit. Als motor achter vele innovaties nam Porsche Ventures in 2021 een belang in iMaker, China’s toonaangevende aanbieder van virtuele influencers en digitale ecosystemen. Het doel van deze strategische investering: een ‘immersive’ merkbeleving voor de klanten. De toepassingsgebieden zijn talrijk, variërend van presentaties bij live events en verkoopadviezen tot interactieve in-car-toepassingen.

Virtual Roads:  het echte parcours in de videogame

In samenwerking met de start-up Way Ahead Technologies ontwikkelt Porsche de app Virtual Roads waarmee gebruikers welk traject dan ook uit de echte wereld kunnen omzetten voor gebruik in een videogame. De innovatieve software neemt het parcours op met behulp van een smartphone achter de voorruit, zet het in een 3D-omgeving om en plaatst hem in de virtuele wereld. De toepassing is bijvoorbeeld compatibel met de racegame Assetto Corsa.

Free drive-modus: mooie routes voor de eeuwigheid

Nieuwe feature in de Porsche Track Precision App: de free drive-modus herkent mooie momenten tijdens uitdagende stuurmanswegen en slaat ze op als video. Via een wifi-verbinding raadpleegt de app met het Porsche Communication Management (PCM) de gegevens van het voertuig. Dynamische rijmanoeuvres, gekenmerkt door een hoge remdruk of hoge g-krachten, dienen daarbij voor de app ter indicatie van een memorabele route.
 

Porsche Moments

Succes voor de eeuwigheid: Porsche-fabrieksrijder Pascal Wehrlein won bij de E-Prix in Mexico-Stad voor zijn teamgenoot André Lotterer – een historisch moment. Het was de eerste overwinning voor Porsche in het ABB FIA Formule-E-wereldkampioenschap. Die werd overigens behaald met bijna tien seconden voorsprong voor de twee Porsches 99X Electric op hun achtervolgers. 

Plaats: Mexico – Autódromo Hermanos Rodríguez
Datum: 12 februari 2022
Foto: Andi Mayr

Verbruiksgegevens

Taycan Turbo

WLTP*
  • 23.6 – 20.2 kWh/100 km
  • 0 g/km
  • A Class

Taycan Turbo

Verbruiksgegevens
stroomverbruik gecombineerd (WLTP) 23.6 – 20.2 kWh/100 km
CO₂-uitstoot gecombineerd (WLTP) 0 g/km
CO₂ class A