News

Nieuws uit de wereld van Porsche.

   

Virtual Run

Ter ondersteuning van de Make-A-Wish-Foundation heeft Porsche zijn medewerkers wereldwijd opgeroepen om te gaan lopen. Voor elke kilometer die in een app werd geregistreerd, doneerde de sportwagenproducent drie euro. Bij de eerste Virtual Run werden er in totaal 67.559 kilometers bij elkaar gelopen, wat een opbrengst van 200.000 euro opleverde. De virtuele sponsorloop verving in 2021 de traditionele 6-uursloop in Stuttgart-Zuffenhausen, doordat de pandemie roet in het eten gooide. De internationaal opererende Make-A-Wish-Foundation vervult de grootste wensen van ernstig zieke kinderen, jongeren en adolescenten. Gelukkige momenten moeten hun kracht geven. Een James Bond-dag vol avontuur, een ontmoeting met een idool, een dagje uit naar een lievelingsplek of een glijbaan voor de tuin, het maakt niet uit.

Back to the Future

Door de filmtrilogie Back to the Future – verschenen in 1985, 1989 en 1990 – werd de DeLorean DMC-12 wereldberoemd als tijdmachine. De jonge Marty McFly, vertolkt door Michael J. Fox, reisde daarmee door decennia en eeuwen heen. De auto bestaat echt: het is het enige model dat ooit gebouwd is door de Noord-Ierse DeLorean Motor Company. Uitgerust met een 2,8-liter zescilinder motor, oorspronkelijk ontworpen door de Italiaanse industrieel ontwerper Giorgio Giugiaro en gebouwd bij Lotus onder leiding van Colin Chapman.

In de bioscoopfilm maakt een fictieve fluxcompensator het mogelijk dat de spectaculaire coupé met vleugeldeuren tijdreizen kan maken met een minimale snelheid van 140 km/h. Een kernreactor achter in de auto levert de 1,21 gigawatt aan vermogen die nodig is om de sprong in de tijd te kunnen maken. Terwijl de fluxcompensator en de reactor tot op heden onwerkelijk blijven, leveren de snelle oplaadnetwerken van Electrify America in de VS en Ionity in Europe tegenwoordig samen in totaal zelfs al meer dan 1,21 gigawatt aan vermogen op. Dit feit was reden genoeg voor een amusante campagne. Met vriendelijke ondersteuning van Universal Studios LLC en Amblin Entertainment draaide filmproducent J.F. Musial voor Porsche Cars North America een 60 seconden durende film. De hoofdrolspelers, een Porsche Taycan Turbo S en de DeLorean DMC-12, nemen het in Californië tegen elkaar op. Donald Fullilove, ooit de vertolker van het filmpersonage Goldie Wilson in Back to the Future, zit achter het stuur van de Taycan. De clip is onder meer te zien op newsroom.porsche.com.

Nieuwe beleveniswereld in Japan

Met de opening van het Porsche Experience Center in de regio Tokio heeft het wereldwijd unieke concept er sinds oktober een nieuwe aanwinst bij: het PEC Tokyo is al de negende locatie voor emotionele merk- en rijervaringen met sportwagens uit Zuffenhausen op circuits van het merk zelf. Japan is een aanvulling op het portfolio bestaande uit de locaties Hockenheim en Leipzig in Duitsland, Atlanta en Los Angeles in de VS, Le Mans in Frankrijk, Franciacorta in het Italiaanse Lombardije, Silverstone in Groot-Brittannië en Shanghai in het oosten van China.

Het 43 vierkante kilometer grote terrein van het jongste PEC-lid ligt ingebed in het fraaie landschap rondom Kisarazu aan de Baai van Tokio. Hier heerst het hele jaar door een mild klimaat. Het reliëf van het 2,1 kilometer lange handling circuit volgt het natuurlijke terrein met aanzienlijke hoogteverschillen. In het circuit zijn beroemde bochten van internationale circuits nagebootst. Zo kun je in Japan bijvoorbeeld ervaren hoe het is om door de ‘Carrousel’ van de Nürburgring-Nordschleife of de ‘Kurkentrekker’ van Laguna Seca te scheuren. De zogenaamde Low Friction Handling Track met een gepolijst oppervlak van beton nodigt uit om op lage snelheden gecontroleerd te leren wat overstuur en onderstuur inhoudt. Het uitdagende offroad-parcours met hellingen van maar liefst 40 graden biedt je de gelegenheid om het vermogen van de Porsche-modellen Cayenne en Macan te ervaren. Andere hoogtepunten zijn de dynamic areas waar je slalom kunt rijden, noodstops kunt maken, bochten leert aansnijden en slipt over een natte slipplaat.

Kenmerkend voor de architectuur van het nieuwe gebouw in het centrum van het PEC Tokyo is de toepassing van Japanse stijlelementen. De gevel doet denken aan geslepen Edo-Kiriko-glaswerk, een traditionele Japanse kunstvorm. Het interieur is verrijkt met typisch Japans stucwerk en stijlelementen van het traditionele tuinhuis. Nadat je hier onder leiding van een ervaren Porsche-instructeur in het echt rijervaring hebt opgedaan, kun je in de simulator beroemde Porsche-modellen uitproberen op verschillende internationale circuits – of je geniet simpelweg van een heerlijke maaltijd en gaat winkelen in een stijlvolle omgeving.

“Juist in tijden van digitalisering zijn echte ervaringen en ontmoetingen met anderen belangrijker dan ooit”, benadrukt Detlev von Platen, in het Porsche-bestuur verantwoordelijk voor de verkoop en marketing, het belang van het Porsche Experience Center.

Verbruiksgegevens

Taycan Turbo S

WLTP*
  • 23.4 – 22.0 kWh/100 km
  • 0 g/km
  • A Class

Taycan Turbo S

Verbruiksgegevens
stroomverbruik gecombineerd (WLTP) 23.4 – 22.0 kWh/100 km
CO₂-uitstoot gecombineerd (WLTP) 0 g/km
CO₂ class A