Editorial: Verandering als kans 

De wereld verandert pijlsnel. En in deze verandering liggen er kansen – mits de transformatie actief wordt vormgegeven.

  

Bij Porsche gebeurt dit op een tempo en niveau dat enkele jaren geleden nog ondenkbaar was. De omslag van deze met symboliek beladen 400e editie geeft dat exact weer. Het is de artistieke illustratie van een tijdsprong. Geïnspireerd door twee echte gebeurtenissen: de legendarische sprong van wedstrijdskiër Egon Zimmermann over een Porsche 356 in 1960 en de remake daarvan met Olympisch skikampioen Aksel Lund Svindal en een Porsche Taycan Turbo in 2021. Traditie en moderniteit gevangen in één zin, in één beeld.

Dr. Sebastian Rudolph

Dr. Sebastian Rudolph

Editor

Het idee voor deze re-enscenering van dit iconische beeld ontstond in de community van ons merk. We noemen die graag de Porsche-familie. Natuurlijk behoren de nakomelingen van de oprichters daartoe, maar de familie waar wij het over hebben is veel groter en strekt zich uit over de hele wereld. Een fascinerende grensoverschrijdende uitwisseling. Georganiseerd in honderden Porsche Clubs, fysiek en digitaal onderling verbonden en sinds 1952 regelmatig voorzien van een tijdschrift. “Christophorus is bij uitstek het medium van deze mondiale familie en geeft een uniek tijdsbeeld”, zegt dr. Wolfgang Porsche in een interview ter gelegenheid van de 400e uitgave.

Het magazine bestaat nu zeven decennia en heeft verschillende onderscheidingen gekregen. Voor de vormgeving, de teksten, de foto’s en de illustraties. En natuurlijk voor de authentieke internationale verhalen over de mensen en de producten die ons merk zo uniek maken. Christophorus is als een tijdgeest die je kunt aanraken, opnieuw kunt lezen en waarin je kunt opgaan. Of het nu gaat om nieuwe technologieën of racesuccessen, om wijzigingen in het bestuur of crises – Christophorus is getuige van wat de familie van Porsche-vrienden bezighoudt.

De jubileumuitgave neemt je mee naar de Alpen, een nationaal park in Californië, Zuid-Afrika en zelfs de ruimte in. Bovendien geeft hij een diepgaande visie op de racerij. Overal ontmoet je familieleden, hoor je spannende verhalen en lees je interessante opvattingen.

Ik wens alle lezers ook met dit nummer weer veel leesplezier toe. Waar ter wereld je Christophorus ook in handen krijgt, blijf vol vertrouwen en vooral gezond! 

Verbruiksgegevens

Taycan Turbo

WLTP*
  • 23.6 – 20.2 kWh/100 km
  • 0 g/km
  • A Class

Taycan Turbo

Verbruiksgegevens
stroomverbruik gecombineerd (WLTP) 23.6 – 20.2 kWh/100 km
CO₂-uitstoot gecombineerd (WLTP) 0 g/km
CO₂ class A